Posts from ‘February, 2009’

Nikita ballerina

Dinsdag en donderdag namiddag is er in China geen school (woensdag wel…).  Daarom zijn er verschillende activiteiten voorzien en ik heb er twee gekozen : ballet en kung-fu (begint pas morgen).  Zo mooi, iedereen in het roos, mijn lievelingskleur! Een twee, één twee, één twee…

Onze vriend Ronald

Na weken rijst en kip zijn we heeeel blij eens iets anders (dat we ook heel goed kennen) te gaan eten : Mac Donald’s!  Een hamburger met frietjes! Hmmm!

De koks

Vorige zaterdag hebben we “jiaozi” leren maken.  “Jiaozi” zijn een soort ravioli gevuld met vlees of zeevruchten.  Om het een beetje speciaal te maken was er roze, groene en gele deeg… Ahhh, zo moet het! Hmmm!  Lekker met een beetje soya saus.

Lama tempel

De Lama tempel heet officieël het Paleis van de Eeuwigdurende Harmonie.  Het is één van de mooiste en de belangrijkste tempels in Beijing.  Keizer Kangxi verbleef hierin gedurende zijn tijd als kroonprins en het werd in 1774 in gebruik genomen als Lamaïstisch klooster (Tibetaans). Tijdens de feesten van het Lentefestival komen hier veel Chinezen bidden en […]

Aquarium

We hebben een week vakantie omdat het Chinees Nieuwjaar is en we gaan met Mama naar het aquarium. En we gaan naar de dolfijnenshow!